top of page

Behandelingen

Kom je moeilijk tot rust?
Wens je even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte?
Heb je last van fysieke klachten als gevolg van spanning?
Nood aan een boost voor lichaam en geest?
Of heb je gewoon zin in heerlijke verwennerij?

 

Geef je lichaam de rust die het verdient en laat je heerlijk verwennen met een uitgebreide massage. Een massage kan fysieke klachten verminderen en pijnlijke blokkades opheffen door het behandelen van overbelaste spieren.

Bovendien zorgt een massage voor een betere bloedcirculatie en dus een betere celstofwisseling. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd. Daarnaast heeft een massage een gelukmakend en pijnstillend effect door het vrijkomen van serotines en endorfines in onze hersenen. Dit helpt om stress en spanning weg te vloeien.

Na de diepe rust van een massage kan nieuwe positieve energie zich vrijmaken met als resultaat een ontspannen geest in een herboren lichaam. Dit vergroot het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest.

 

Gun jezelf een ontspannende massage en ontdek de kracht van massagetherapie.

​Ontspanningsmassage 

 

Deze massagevorm, waarbij vooral de technieken van de Zweedse lichaamsmassage toegepast worden, is geschikt voor iedereen met pijnen of blokkades doordat er diep wordt ingewerkt op het spierweefsel en de bloed- en lymfecirculatie wordt gestimuleerd.

Daarnaast is ze ook geschikt voor iedereen die een diepe ontspanning van lichaam en geest wenst te bekomen, wat het zelfgenezend vermogen van het lichaam versterkt.

Cranio - Sacraal therapie
 

 

Via deze zachte technieken werkt men in op de communicatie tussen lichaam en geest met als doel het zelfherstellend vermogen te stimuleren zodanig dat de innerlijke levenskracht van de cliënt wordt aangesproken en hij/zij vervolgens (weer) in staat is om de aanwezige blokkades van lichamelijke en/of emotionele aard te ‘overwinnen’.

Deze behandelmethode wordt op de kledij toegepast.

Hot Stone Massage

 

Dit is een massage met warme basaltstenen die het lichaam tot ontspanning brengt.
De warmte afkomstig van deze stenen geven een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doen ontstaan dat een ‘stretching effect’ heeft op de spieren.

Deze combinatie van warmte en beweging, maakt dat er dieper in het spierweefsel ingewerkt wordt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid.

Zwangerschapsmassage

 

De zwangerschapsmassage is een heerlijke beleving voor moeder en baby. Het is een zachte massage die helpt om zwangere vrouwen te ontspannen en bewuster te laten worden van hun eigen lichaam en de zwangerschap. Bovendien kan deze massage helpen bij kwaaltjes zoals rugpijn en vochtophopingen. De zwangerschapsmassage kan zowel pre- als postnataal gegeven worden. 
De zwangerschapsmassage wordt pas toegepast vanaf 21 weken zwangerschap & indien het geen risicozwangerschap betreft.

Back Massage

Deep Tissue Massage

Spierverhardingen of spierverklevingen die vaak hun oorzaak vinden in overbelasting, verrekking en/of verhoogde spierspanning kunnen met Deep Tissue Technieken (DTT) en bindweefselmassage behandeld worden.  

Om deze spanningspunten (triggerpoints) aan te pakken, gaat men met DTT diep in de pijnlijke verklevingen werken. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast bij de sportmassage.

Herbalanceringsmassage

(massage bij kanker)

De herbalanceringsmassage techniek is een verwenzorg massage die tot doel heeft een bijdrage te leveren aan het 'welbevinden' van (kanker)patiënten.

Door het opheffen van spanning in het lichaam komt een ontspanning op gevoelsniveau tot stand. 

Deze streelzachte massagetechniek geeft een aanraking waar lichaam en geest nood aan heeft.

Manuele Lymfedrainage

 

De techniek die ik toepas is die van Dr. Vodder. Deze therapie is gericht op de drainerende werking van het lymfestelsel, maar ook op de voedende en zuiverende werking van het lichaamsvocht. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de weerstand te verhogen, stress te verlagen en het hormonale evenwicht te optimaliseren.

Chinese Hoofd- Nek - & Schoudermassage

 

Deze therapeutische behandelwijze richt zich vooral op het ter ontspanning brengen van lichaam en geest en het voorkomen en verlichten van stressgerelateerde klachten zoals: vastzittende schouders, een geblokkeerde nek, hoofdpijn, enz. Bij deze vitaliserende techniek wordt er gewerkt op het manueel stimuleren van de acupunctuurpunten. Hierdoor wordt een energetische harmonie gecreëerd. 

Sports massage on leg

Sportmassage

 

Sportieve prestaties waarbij de spieren voortdurend kracht moeten leveren vraagt veel van je lichaam. Sportmassage is een massage die diep inwerkt op deze vermoeide spieren om ze te ontspannen waardoor sneller herstel mogelijk gemaakt wordt en er minder kans is op blessures in de toekomst.

Deze massage kan zowel dienen ter voorbereiding op een prestatie of als herstel.

Indische massage

 

De Indische massage is onderdeel van de Ayurvedische massage en wordt toegepast om gezond te blijven en het lichaam in balans te houden door de energiekanalen open te houden, te zuiveren en te versterken. Indische massage is een zachte massagevorm die zeer ontspannend en rustgevend is.

Er wordt steeds gemasseerd met lange strijkingen in de richting van de handen en de voeten zodanig dat de olie goed wordt opgenomen door de huid.

cupping (1).jpg

Cuppingmassage

 

Bij cuppingtherapie (vacussage) wordt er met behulp van zuigkracht  (vacuüm gezogen silicone cups) gemasseerd op verklevingen of worden de cups voor een aantal minuten vastgezet op zones met blokkades.  Cuppingtherapie kan diep inwerken op de doorbloeding van de spieren en heeft als doel om de bloedcirculatie te verbeteren en afvalstoffen te verwijderen. Cupping is een techniek om gestagneerde energie naar boven te brengen en aldus pijn te verlichten. Na de behandeling kan verkleuring van de huid optreden.

Reiki Treatment

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een zachte en helende behandelmethode waarbij het lichaam al wiegend, rollend en strekkend in een stroom van bewegingen worden gebracht. Deze pulserende technieken nodigen uit om spanningen los te laten en bevordert het welbevinden. 

Deze behandelmethode wordt op de kledij toegepast.

stoelmassage

Stoelmassage is een ontspannende en revitaliserende drukpuntmassage van de zones nek, schouders en rug op een ergonomische stoel. Ook armen en handen kunnen gemasseerd worden.

Interessant voor klanten die liever niet lang plat liggen op een massagetafel.

Deze massage kan indien gewenst ook gegeven worden op de kledij.

bottom of page